2. PATIMILE BUCOVINENILOR

In 1940, Romania a fost fortata sa cedeze catre Uniunea Sovietica un teritoriu locuit de peste 3 milioane de locuitori, in urma ultimatumului primit in luna iunie a aceluiasi an.

Imediat ce administratia si armata romana au fost evacuate, trupele din Armata Rosie si NKVD au ocupat teritoriul.

Listele Deportarilor

NKVD-ul a intocmit primele liste ale „tradatorilor de tara”, cei cu rude in Romania sau banuiti ca vor sa fuga in Romania, care au fost deportati la munca fortata:

 • 7 Decembrie 1940 – 1.294 persoane
 • 1 Ianuarie 1941    – 1.085 persoane

Reprimarea Incercarilor de Refugiere

19 Noiembrie 1940

105 persoane (40 familii) au incercat sa treaca in Romania – din Suceveni

 • Ucisi: 3
 • Raniti: 2 raniti (capturati)
 • Refugiati in Romania: 100 (5 raniti)
 • Deportari: toate rudele celor 105 persoane

 6 Februarie 1941

500 persoane au incercat sa treaca in Romania – din Mahala, Cotul-Ostritei, Buda, Sirauti, Horecea-Urbana, Ostrita

 • Ucisi: cca. 400 ( N. Merticar, N. Nica, N. Isac – organizatori)
 • Arestati: 44
 • Condamnati la moarte: 12
 • Condamnati la 10 ani munca silnica: 32
 • Refugiati in Romania: 57
 • Deportari in Siberia: toate rudele celor 500 persoane

Masacrul de la Fantana Alba – 1 Aprilie 1941

 • 2.000- 3.000 persoane din Patrautii de Sus, Patrautii de Jos, Cupca, Corcesti, Suceveni in coloana pasnica purtand in fata un steag alb si insemne religioase s-au indreptat spre granita cu Romania.
 • In poiana Varnita, la 3 km de granita, au fost mitraliati de sovieticii ascunsi in padure.
 • Supravietuitorii au fost urmariti de cavalerie si spintecati cu sabiile.
 • Ranitii au fost legati de cozile cailor si tarati in in 5 gropi comune sapate dinainte unde au fost ingropati de vii: batrani, femei, copii, sugari.
 • Altii au fost arestati de NKVD-ul din Hliboca (Adancata), torturati si aruncati de vii intr-o groapa comuna din cimitirul evreesc peste care s-a turnat var nestins.

12-13 Iunie 1941

Peste 13.000 de romani au fost deportati in Siberia si Kazahstan

Comments 22

 1. GEORGE IOVE wrote:

  Din pacate 1989 a fost anul comediilor meschine si a celei mai mari minciuni despre lovitura de stat,caci asta afost! Si culmea e ca dupa 20 de ani la putere se perinda pleiada criptocomunistocleptocratica a tradatorilor catre RUSIA a intereselor romanesti de pretudini deci de aici si continuare politicii de dezmembrare a tarii numita gresit ROMANIA ! NOI am fost din totdeuna DACI si nimic mai mult sau mai putin!!!
  (Faceti un rechizitoriu logic -CUM A FOST POSIBIL ca doar imn 150 0ri 200 de ani sa se uite complet limba stramosilor???!!! Aici ne confruntam cu cea mai perfida istorie scrisa de detractorii neamului nostru DACIC de catre fanarioti si slavi a caror interese este sa ne extermine sub orice forma!!!)
  DECI CIT TIMP LUMEA NEAMULUI NOSTRU ZAMOLXIAN VA VOTA PE ACESTI CORIFEI AI VECHII NOMENCLATURI PUTET(I SA UITATI CHIAR DE INTREAGA DACIE STRABUNA!!!!

  Posted 02 Mar 2009 at 17:33
 2. Bihon Vasile wrote:

  Cum putem afla numele tuturor celor omoriti sau
  deportati. De aproape 70 de ani familia mea nu mai stie nimic despre bunicul nostru din comuna Tarnauca, Ilie Bihon , care a fost luat de acasa de
  NKVD.
  Lucrurile acestea ar trebui publicate ca o minima datorie de onoare fata de sacrificiul lor.Oricum lumea trebuie sa stie !!!!

  Posted 02 Mar 2009 at 22:45
 3. Revnic Ioan wrote:

  Nu trebuie uitat nimic si reamintit celor tineri mereu, fara ura, fara resentimente, dar pentru pomenirea celor care nu s-au mai intors si nu se stie unde sint ingropati!

  Posted 03 Mar 2009 at 11:20
 4. Alexandru CARAUSU wrote:

  Memoria victimelor si martirilor ocupatiei de catre bolsevici a teritoriilor istorice din est si nord ale Regatului României trebuie obligatoriu onorata. Probabil actualul Guvern are alte prioritati, dar numai un astfel de demers ca ridicarea unui monument în memoria celor ucisi sau deportati ar putea demonstra / testa în ce masura guvernantilor le pasa de demnitatea nationala. Iar o ampla actiune de informare a celor care nu au cunoscut crimele din anii 40 ar putea fi promovata chiar cu mai putine costuri de societatea civila, de institutii de învatamânt, de Biserica. Subscriu integral la opiniile exprimate de Domnii Bihon si Revnic. M-am nascut la Chisinau în 1942, iar familia mea a trebuit sa se refugieze în Regat din fata tavalugului rosu.

  Posted 04 Mar 2009 at 08:12
 5. Chiselita Vasile wrote:

  Sunt impresionat si profund marcat de drama poporului roman, cauzata de deportarile in masa, ororile si persecutiunile sadice, masacrele si asasinarile oamenilor pasnici, nevinovati, stigmatizati si exterminati doar pentru faptul ca s-au nascut romani. Chiar din primul an de ocupatie bolsevica, rudele mele directe, familia din 9 persoane a bunelului meu, Loghin Vasile din com.Igesti, jud.Storojinet, Cernauti, Bucovina, a fost deportata in primul val, fiind incarcati si transportati in vagoane de vite, in noaptea de 12 spre 13 iunie 1940. In Kazahstan, regiunea Aktiubinsk, in stepele salbatice aleacelui tinut, despartiti de tata, au fost supusi unor chinuri groaznice bunica Leocadia si cei opt copii, printre care si mama mea, Victoria, siliti sa munceasca-n robia colhozului bolsevic, sub amenintarea armei, urii animalice, batjocurii si umilintei, cum au patit zeci de mii de bastinasi si conationali. Acolo au murit de foame trei frati minori si bunica mea, fara a avea parte macar de o inmormantare crestineasca si de insemnele funerare cuvenite. Bunelul a fost schilodit pe santierele de munca silnica din Irkutsk. Cei ce au supravietuit, s-au intors acasa, doar dupa 8 ani, la sfarsitul anului 1948, dupa marea foamete din Basarabia si Bucovina din fatidicul an 1947, rusii sperand astfel sa scape de cei eliberati din lagare prin infometare la bastina. Culmea cinismului!!! Va fi el oare sanctionat vreodata? Urmasii celor deportati au fost supusi unui regim de marginalizare sociala continua de carte autoritatile sivietice. Instructiunile neoficiale prevedeau un regim de supraveghere speciala a urmasilor deportatilor, inclusiv pana la a treia generatie. Nationalitatea “roman” era, in fapt, proscrisa, interzisa. In lista nationalitatilor din RSS Moldoveneasca, spre exemplu, ea figura doar printre ultimele codase, fiind cvasi neavenita. Cetatenii de etnie romana nu se bucurau de drepturi egale. Ei erau cu grija filati, urmariti si marginalizati, astfel incat sa nu nimereasca in structurile administrative si in functiile importante. Din pacate, lucrurile nu s-au schimbat esential nici in actuala R.Moldova! Aici se cinsteste, cu preponderenta si cu apasare discriminatorie fata de victimele ororilor regimului totalitar, memoria “eliberatorului” sovietic, a razboiului “pentru apararea patriei”. construind si intretinand in acest scop monumente grandioase si costisitoare.Ideea de a cere Statului Roman sa sustina construirea unui Memorial al Suferintei Romanesti este binevenita si extrem de actuala. Un astfel de monument ar acopeti, fie si partial, acea nevoie fireasca de cinstire si comemorare a jertfelor neamului romanesc, adusa pe altarul mantuirii de totalitarismul comunist. Romanii merita si trebuie sa aiba si ei un semn al propriului holocaust, posibil a fi intregit si aprofundat de un serial continuu de publicatii la tema.

  Posted 05 Mar 2009 at 10:01
 6. Constantin Lazar wrote:

  Asociatia Initiativa cetatenilor romani din Rep.Moldova a initiat o colectie de carte “Istoria in lacrimi a Basarabiei si Bucovinei”.Prima carte va fi reeditarea jurnalului Anitei Nandris Cudla “20 de ani in Siberia’
  Sustinem initiativa Dumneavoastra,consideram necesara o dezbatere in cadrul unei mese rotunde pe acest subiect destul de actual,cu invitarea asociatiilor si pesonalitatilor interesate.

  Posted 07 Mar 2009 at 00:43
 7. Mircea Sabau wrote:

  Sa sprijinim din toata inima pe romanii din Ucraina supusi desnationalizarii. Ei sunt cetateni de ordinul 2 acolo unde a fost tara lor de bastina de catre autoritatile tarii care niciodata n- respectat Drepturile Omului.
  Mircea Sabau

  Posted 07 Mar 2009 at 14:41
 8. Mircea Sabau wrote:

  Suport din toata inima aceasta petitie.

  Posted 07 Mar 2009 at 14:42
 9. geta mihailescu wrote:

  Sunt profund impresionată de drama poporului roman, dar in acelasi timp si intrigata ca de atat vreme se tine sub tacere acest genocid- probabil ca nu se vrea adevarul.
  Existam ca stat si datorita celor care s-au sacrificat-de aceea “el” trebuie sa se implice-prin responsabilii de resort…ca avem destule ministere….

  Posted 11 Mar 2009 at 02:07
 10. Dorina Cepisca wrote:

  Ar trebui sa adunam tot ce stim pe un website astfel ca si copiii nostri sa afle prin ce au trecut stramosii lor romani. Tatal meu s-a nascut in comuna Bahrinesti, Romania, cum a sustinut toata viata lui, desi buletinul arata Bahrinesti, URSS si a murit cu dorinta neimplinita de a vedea Romania Mare din nou.

  Posted 11 Mar 2009 at 12:07
 11. solovastru wrote:

  Romanii basarabeni cat si romanii din ucraina( ca sint din bucovina de nosr, transcarpatia sau bugeac) sint conationalii nostrii fac parte din natiunea romana iar statul roman ar trebui sa aiba grija de ei si sa lupte pentru drepturile lor.Ei si-au pierdut fara sa vrea cetatenia romana datorita jocului crud al istoriei si ar trebui sa le fie acordata din nou ca un gest de onoare. Valorile, istoria, eroii acestor romani care traiesc dincolo de granitele actuale ale Romaniei ar trebui cunoscute de toti romanii , ar trebui sa simtim solidaritate si unitate in gindire cu ei.Si nu ar trebui sa uitam masacrele si umilintele la care criminalii sovietici i-au supus.Sa nu uitam si sa nu iertam niciodata!!!

  Posted 20 Apr 2009 at 18:46
 12. Copil al Razboiului wrote:

  Nascuta ’42, cu 2 saptamini inainte ca tatal de 28 ani sa plece la razboi, cu trenul spre mare, cu vaporul la Odessa, spre lupte in Caucaz. La 30 de ani in ’44, era oficial dat “disparut”. Unu anubtesc cum aranjam pe pat banii-pensia de orfana de razboi. Mama la 24 era ‘vaduva de razboi’. Intrebata atunci ‘unde e taticul meu’, raspundeam ‘la razboi’ apoi ‘a murit in razboi’. Pe vremea foametei de dupa razboi, intrebata ‘ce fac’ stind pe gard, am raspuns ‘astept pe mama, dela primarie, ca ne da rusii malai ‘. Sora mai mare a mamei era vaduva de razboi cu copila orfana si sot disparut (niciodata reintors). Sora mai mica a mamei, cu sot disparut in razboi (reintors in ’46). Sora tatei, vaduva de razboi cu baiat orfan, sot disparut (niciodata intors). Satele ravasite de realitatea ‘disparuti in razboi’, decimate de tineri si tati. Eu nu stiu cum e copilaria, stiu doar ca in primii 5 ani eram stilp si sprijin mamei. Ne duceam viata acasa si la cimp, cu sora mamei si verisoara orfana. In sate, pe drum, erau rusi peste tot, le retin si acum verzuiul uniformei. Auzindu-i pe cei maturi ferindu-se de ei, ne era frica si copiilor de ei. In drum spre tirg, in caruta bunicului, cu 3 din fete ‘vaduve de razboi’, ii aud acel “stati jos ,…, ca trecem pe linga rusi”. Controlau fiecare caruta spre tirg Lehliu pe soseaua Calarasi-Bucuresti.
  Aveam 5 ani, era spre seara, August ’47. Ingrijeam de foc sub mamaliga de pe vatra sibei din tinda casei, in spate. Mama, in curte, umplea salteaua cu paie noi.
  O uniforma verzuie a aparut in prag. Am uitat si de foc, am fugit pe linga uniforma, la mama strigind “mama, a venit un rus la noi”. Era tata, avea 33 ani. Mult timp ii repetam mamei “sa plece rusul asta dela noi, eram mai fericite noi amindoua”. Necrescind primii ani cu tata, eu atasata de mama, tata rece cu mine copil, nu am fost niciodata apropiati. Cind s-a imbolnavit, eu fiind matura am inteles ca razboiul e sigur dur.

  Cazuse prizonier la rusi in ’44, fusese repartizat sa lucreze in minele de carbune din Caucaz. “N-am avut noroc sa ma dea la munca cimpului” spunea rar. Rusia fusese lasata fara barbati pentru muncile grele. A tinut prizonierii ani destui dupa razboi, cind si atunci legea internationala scria ‘razboi terminat, prizonierii eliberati de ambele parti’. Daca nu venea dintr-o familie de tara mai educata, tata murea de munca in mina fara hrana pentru miner. Un ofiter rus il mai lua la carat alimente cu caruta. Bunicul fusese secretar la primarie, fratii tatei toti au invatat, erau invatatori, preot; tata singurul a plecat acasa dela scoala din Calarasi, a vrut libertatea cimpului.

  Lucrind fara vreo protectie, praful de carbune i-a atras in final si moartea. Pe la ’50, tata racea des. La vreo ’55 e diagnosticat cu emfizem pulmonar = plamini cu praf, inerti ca un burete. Facea crize de lipsa de aer, eram chemata rapid ‘tata are criza’, il internam cu salvarea, eu cunoscind ceva medicina din profesie-cercetare medicala. La o criza, la Urgente Floreasca, medicul mi-a spus ‘ii face acte de pensionare, acest om nu mai poate lucra”. Mai ales ca lucra in frig, dupa parasirea satului de comunism a lucrat in constructii apoi ungator de tren. A murit la ’65 in spital din lipsa de aer. Nu a mai putut fi salvat.

  Saptamini dupa intoarcerea tatei, serile ne umpleau casa, tot Baraganul auzise ca se intorsese un prizonier de razboi, oamenii veneau sa-l intrebe “nu l-au vazut si pe al lor soldat”. In ’48, nationalizarea, hectarele, moara si fabrica de ulei-majore facilitati ale satului, luate “chiaburului’. Fara moara, satenii nu mai aveau malai, faina. Fara turte de floarea soarelui, nu mai tineau porc. Pamintul ‘chiaburului’ fusese ‘impartit la merituosi’. De fapt, impartit pentru a fi muncit apoi toata recolta si de pe pamintul propriu luata ‘cote la stat’. Tata a primit 1 ha. In ’50 intr-o vara, veneam cu tata dela aria de treierat. Tinea un sac gol in mina. Ii luasera la “cote” toata recolta, si de pe 4 ha ale parintilor, pe motivul comunistilor
  “chiaburul nu-si achitase deloc cotele”.
  Taranii, cu copii, nu aveau piine!
  Mama aduna ouale, tata mergea 7 km la gara, le vindea la Bucuresti, de unde cumpara piine. Din tarani gospodari muncitori, ramasesera fara cimp, fara animale, fara munca. La reclotat doar oficialii hoti erau prezenti. Intr-o seara tata impletea streanguri pentru cai la colectiv. (abuzata si neingrijita, roiba noastra ramasese si fara un ochi). Intr-o zi, in curtea noastra, aud o discutie. Agitatorul comunist (intimplator cumnatul mamei, ub lenes la cimp dar cu multi copii) il ameninta pe tata “daca nu da cota de carne la stat, ii ia vaca dela gura copiilor”. Parintii mai aveau alti 3 copii de 7, 5 si 2 ani. Slabita de copii si fara hrana, maica a ajuns in spital la Calarasi. Eu fusesem data in clasa 7 la Buc, in Militari, la o gazda, pe alimente ca plata, ca sa intru sigur la liceu. (Invatam bine la elementara in satul vecin, peste girla; faceam drumul de 2 +2 km zilnic, pe soare, pe viscol. Si azi e aceeasi scoala). In citiva ani de cote apoi fara pamint, saracia in sate, in familie era deplina, fara boabe satenii nu mai aveau porc, vaca, pasari. De un Craciun, maica nu avea vreun fel de grasime, sa gateasca o varza acra (fara carne). Atunci am inteles, peste sat se asezase disperarea. Mari comunisti ‘cu mapa’ acum erau tiganii si lenesii satului. Memoria satelor e atit de adinca ca, pentru relele facute satului de catre tatal activist, nici azi satul nu vrea in politica locului pe ultimul copil al rudei-activist (si fiul facut activist de catre tata, care insa nu a reusit asta cu primul copil baia care traise pe viu schimbarile; mai tirziu comunismul ii trimitea activisti in alt loc decit cel natal).

  La sfirsitul clasei a 7-a, tata nu mai venise la gazda, gazda mi-a spus sa plec. Am stat putin la o colega apoi la matusa vaduva de razboi din copilaria mea. Dela matusa in Andronache pina in Militari, am intirziat la o teza, am pierdut intrarea la liceu. In toamna inscrisa de directoare la unul din licee care aveau examen de toamana, am intrat la un liceu mai bun, Mihai Viteazul. Eleva la liceu, si eu rabdam pe la gazde; matusa actritei Zizi Serban, nationalizata de vii la Panciu, italieni la origine, gatea doar fainoase invirtite manual in casa din faina adusa de tata. Uneori, tata nu avea bani de tren sa vina. Cumva, parintii au aflat de sansa si tata a cumparat 250 m2 arabil in spatele uzinelor Republica, sa ridice o camera unde sa stau, sa pot termina liceul. Aveam 17 ani, la capatul acestei prelungiri a strazii era lan de porumb. Dela liceu, in noua casa ma asteptau citeva lemne de salcim taiate la 1 m, deci frigul, iar hrana malai si bulion. Uneori nu aveam bani de tramvai, riscam. Akteori taiam compul spre niste rude ale tatei, iesind la tramvai vis a vis de Stadion. In primavara terminarii liceului, a venit la oras si tata cu sora mijlocie, cea mare lasata acasa singura sa termine clasa 1, cea mica lasata la sora mamei, mama fiind in spital la Calarasi.
  Tata isi parasise satul / isi luase lumea in cap pina unde putuse. Maica nu voia la oras, suna a despartirea lor, dar nu s-a intimplat ! A venit si mama cu ceilalti copii. Comunismul rus venise dupa tata care urise comunismul vazut in Rusia unde “taranii la cimp nu aveau decit lingura sa manince ciorba de varza’. Printre ultimii tarani tata isi “depusese de buna voie si nesilit de nimeni” pamintul la colectivul care in mai putin de 10 ani, decada 50-60, distrusese complet satul. Tinerii plecasera la oras, adolescentii isi paraseau familia la oras, in sate ramaneau parintii, multi batrini. Din moara ramasese piatra, din fabrica de ulei fiarele iesind din betonul ce fusese cindva fundatie, intre betoane erau gropile subsolului fabricii, in ele se jucau copiii. Cind au venit si maica si surorile, era vara intrarii la facultate. Aveau o camera, ei erau 5. Am decis, dau la facultate, stau la camin, si obligatoriu imi mentin bursa. Asa a fost. Daca nu vindeam cartela si minca 2 pe o cartela odata pe zi, banii ramasi din bursa ajungea pentru pasta si flecuri. Pentru lucrurile necesare, din vacanta anului 3, am lucrat zilier d.a., in lab la Inst. Cerc. Forestiere. Terminam experimentele cercetatorilor. Asa am descoperit cercetarea, ulterior pe cea a naturii vii. In ’65 terminam facultatea. Tata incepuse sa aiba crize, lipsa de aer, eram chemata ‘tata are criza’, era des internat. La o policlinica cu plata, am aflat cum va evolua boala. Tata n-a primit nimic, decit durere, dela tara lui care il trimisese la razboi. A murit sperind ca tara ii va fi eliberata de comunism, asculta Europa libera, ii astepta pe americani. A murit de lipsa de aer, in spital, in 1979. Ambii sint inmormintati in locul natal unde si eu vreau. E locul nostru ca romani, de pe glob.

  Peste sosea, opus cimitirului comun ambelor sate, superbul vechi Monument al Eroilor locului, e in paragina. Salcimii falnici din jur i-au fost smulsi din tulpini, acum ii stau straja ca tepele. Gardul metalic a fost furat.

  Cum sa ne renasca din senin sentimentul national de romani cind tot ce ne este trecut national il batjocorim si ne este batjocorit chiar de oficiali- si alesi de romani si platiti de romani cu ban public. Doi primari ao satelor nu au grija de un Monument local!
  De 9-10 Mai, noi copiii eram dusi de scoala la acest Monument al Eroilor locului, unde ni se citea dece, unde depuneam flori. Invatam de mici dece exista, cum si dece altii au murit in razboi pentru noi si tara.
  Adevarat, romanii de dupa noi care am cunoscut-o, nu vor mai sti durerea trecutului romanilor, care n-a trecut nici acum. Pentru ca nu ne-am recuperat tara din mina celor invatati de comunism doar cum sa o loveasca, lovind si in noi neamul romanesc. Este si vina noastra, a romanilor, ca in 20 de ani nu le-am cerut oficialilor nici o singura data sa ne respecte trecutul, al nostru, daca nu al lor.

  site

  Posted 08 May 2009 at 02:15
 13. simion adrian wrote:

  felicitari,asa ceva trebuia facut imediat dupa revolutie. inca o data felicitari

  Posted 15 Nov 2009 at 13:15
 14. Safriuc wrote:

  Din intampalare am juns la acesta pagina. Citind comentariul “Copil al Razboiului” am ramas profund impresionat. Am crescut cu vorbele generaluilui Antonescu “…ordon treceti Prutul”. Tatal meu, nascut in comuna Lucavita langa Cernauti, s-a inrolat voluntar in armata romana, a fost pe frotul de eliberare a Bucovinei si Bsarabiei, apoi si alaturi de rusi pana la Praga. A avut noroc, desi ranit de doua ori, a supravietuit. Inapoi la casa parinteasca nu s-a mai putut intoarce, altfel ajungea in Siberia.
  Razboiul s-a terminat, a luptat in armata Romana, a venit “revolutia” nu a benificiat de nici un drept ca veteran de razboi, i se spunea – dute sa-ti dea rusi. Iar tatal meu spunea – acestia sunt tot comunisti. Sa stins in 1996 cu tristetea ca tara nu a fost eliberata.

  Posted 26 Dec 2009 at 06:24
 15. Constantin Andronach wrote:

  Pentru ca nu suntem unit in simtire si in cuget am patimit si vom mai patimi,un popor care nu lupta cu nepasarea ,indolenta, nesimtirea ,neimplicarea ,uitarea din comoditate ,tradarea aproapelui ,ravnirea bunului celui apropiat ,sa moara si capra vecinului ,lenea spirituala si vaicareala vesnica si mai ales o nevoie permanentas de a fi perceput ca pomanagiu notoriu ,toate acestea si inca multele nespuse .ne vor duce intr-o fundatura a propriei istoriisi poate chiar la o nemeritata disparitie din istorie,daca nu vom fi atenti cineva ne va putea trage tara de sub picioare fara sa bagam de seama .Nimic nu este cucerit vesnic ,nici democratia si mai ales libertatea ,viata este o permanenta lupta ,si vor fii invingatori cei care vor fii incontinuu vigilenti. Viata este frumoasa tocmai pentru ca ne pune permanent probleme pe care trebuie sa le rezolvam,mitul lui Sisif este de fapt mitul permanentei reinventari a vietii,intr-o apa statuta neoxigenata la un moment dat se dezvolta numai viietati inferioare ,in apele de munte vijelioase traiesc pastravii .Nu stiu daca cineva anume incearca o conspiratie impotriva poporului roman ,dar stiu sigur din interiorul lui ca propriile noastre neputinte pe care cu drag le cultivam nefac viata un calvar .Urmariti conferintele unui mare IUBITOR DE ROMANI -DAN PURIC ,un roman adevarat cu un nume predestinat sa nu ne lase sa adormim pe noi .Poate ca ar trbui sa ne reluam istoria de dinainte de fanarioti,sa renuntam la atitudinea noastra orientala de neimplicare in istorie ,istoria o fac marile popoare care stiu sa se bata pentru interesul propriu ,chiar si numai pentru o idee ,loc sub soare au toti ,dar numai visatorii se inalta spre soare cu aripi de lemn lipite cu ceara si intre popoare apar lideri care trag lumea dupa ei si au grija sa-si faca singuri portie la masa invingatorilor .Haideti sa nu mai acceptam sa fim tara cobeligeranta la jertfa si platitori de biruri permanenti ,asta facem noi romanii de mii de ani tot sustinem pe altii la castig si nopi numai cu praful de pe toba .Suntem vinovati ca am invatat sa nu vedem mai departe de lungul nasului .Ori ne trezim cum spune imnul national ori vom adormi vesnic.SA FIM VIGILENTI ,VIATA ESTE FRUMOASA DACA O TRAIESTI CU OCHII DESCHISI SI PE PROPRIA PIELE .

  Posted 10 Jan 2010 at 11:33
 16. Eugen Tatu wrote:

  Dupa un schimb de experienta intre romani si olandezi, cand au venit ei la noi, au fost primiti dupa inima romanilor. I-au luat de la Oradea, in drum au facut popas in Poiana Brasov, I-au dus undeva in Moldova. La sfarsit, olandezii au fost csat se poate de sinceri cu noi: aveti munti, aveti piatra, aveti lemn. Noi a trebuit sa le aducem pe toate acestea cu vapoarele. Va trebuie conducatori gospodari. Apropo: de ce l-am impuscat pe Ceausescu, cel care a construit atatea in ROMANIA? Suntem un popor de criminali???

  Posted 18 Feb 2010 at 13:31
 17. Vanatoru wrote:

  POVESTE CU BUCOVINENI

  A fost odata ,prin `44 pe cand IMPARATUL ROSHU STALIN calca in picioare un tinut ROMANESC stravechi numit Bucovina….
  Un tanar curier militar roman ratacit de unitatea lui distrusa se ascundea intr-o padure…
  De partea cealalta a dealului se afla orasul lui,Cernautzi…
  Dar el nu mai stia nimic de sotia si cei doi copii ai lui…
  Si nu stia nici ce se intampla dincolo de deal…
  Gerul napraznic de afara si crivatzul il faceau sa se tina de copaci…
  DINCOLO DE DEAL urca o coloana de CATEVA SUTE de romani BUCOVINENI…O coloana de refugiati…In spatele lor cativa soldati rusi ii impingeau…
  Le promisesera ca ii escorteaza pana la linia frontului si apoi le dau drumul…DACA ISI PARASESC CASELE DE BUNAVOIE…
  In varful dealului oamenii s-au vazut singuri…Rusii nu ii mai urmareau…In varful dealului era o poienitza…
  RUSHII le-au iesit inainte…Au descoperit MITRALIERA DE CALIBRU GREU acoperita cu o prelata sub zapada…
  CAPCANA ERA INCHISA…
  MIILE DE GLOANTE loveau in plin…Nu aveau unde sa se ascunda,in camp deschis…
  NU A SCAPAT NICI UNUL…
  Copiii pe care mamele ii protejasera cu corpul lor au fost executati de aproape cu cate un glont in cap…
  Curierul a auzit clantanitul mitralierei…A stat ascuns pana noaptea…Apoi a ajuns si el in poienitza din varful dealului…
  Intunericul deplin si viscolul napraznic ii secatuisera puterile…
  S-a ascuns de vant dupa o gramada de lemne puse stiva…
  Cand s-a trezit dimineatza a vazut o imagine ce avea sa-l bantuie intreaga viatza…
  Stiva de lemne dupa care se adapostise…NU ERA O STIVA DE LEMNE!
  Era un munte de cadavre…
  Si-a recunoscut prietenii,vecinii….
  A inceput cu infrigurare sa dea la o parte bietele corpuri inghetate ,intepenite in pozitii infricosatoare de groaza si durere…
  Nici sotia lui si nici copiii sai nu erau printre morti…
  A inceput sa sape o groapa in nestire…Dar si-a dat seama ca nu are cum sa-i ingroape pe toti..Erau sute…Dar i-a acoperit cu crengi si zapada pe cati a putut sa nu fie mancati de lupi…
  Un tanc sovietic aparut pe o coasta departe l-a intrerupt…
  A trebuit sa se furiseze inca doua saptamani…Mergand prin ger toata noaptea,prin munti…Pana a trecut de diviziile rusesti…
  Sotia si copii si i-a regasit in Radautzi…
  Dar ceilalti erau acolo,undeva acum PREA DEPARTE,intr-o poienitza,pe un varf de deal,cu o cruce alba de mesteacan la capataiul lor…
  CIUMA ROSHIE ii doborase…
  Acel curier era bunicul meu…

  Posted 23 Mar 2010 at 03:09
 18. minoiu wrote:

  Buna ziua,
  Incerc sa organizez o conferinta despre deportarile staliniste, participantii vor fi platiti!
  Aveti detalile pe website, va rog contactati-ma daca cunoasteti victime sau urmasii victimelor?
  ALexandru Minoiu

  Posted 08 Apr 2010 at 12:20
 19. Marioara wrote:

  Am fugit in 39-40 din Basarabia-Cimislia. Nu mai stiu mai nimic din ce a fost acolo. Tatal meu,pe care nu l-am cunoscut , era evreu si profesa ca doctor mamos, mama, Paraschiva Stanef, a lucrat in casa la familia Prunov. Bunica era din Ecaterineanca, si se numea Burlacu Maria. Bunicul, Stanef Petru,era bulgar. Mama avea 15-16 anicand m-a nascut. Daca stie cineva ceva despre rudele mele, il rog sa ma contacteze la : ciupercareishi@gmail.com

  Posted 29 Apr 2011 at 23:40
 20. sorin wrote:

  Buna ziua,

  Incerc sa aflu date despre strabunicul meu patern Vlad-Sabie Tudor din Igesti, deportat in Kazahstan. Exista publicata undeva vreo lista a tuturor deportatilor bucovineni in Kazahstan?

  Posted 07 Dec 2011 at 04:08
 21. chiselita vasile wrote:

  Postez aici un extras pe pe un site rusesc, unde sunt date numele deportatilor din Bucovina, de la statia Adancata, azi – regiunea Cernauti, in data de 12-13 iunie 1941. Personal am cunoscut multe nume de Vlad-Sabie in Igesti, dar nu, din pacate, pe Tudor Vlad-Sabie. Iata lista mai jos:

  Депортация из Западной Украины. 1941 год.
  Спецпереселенцы-репрессированные. Массовые депортации из Западной Украины 1941 г. Пофамильный список эшелонов.

  Фонд № 38095 Опись 2 Дело 1 Лист № 5-6

  Повагонный список № 1
  Повидош Анна Семеновна 1894
  Повидош Фрозина Михаловна 1922
  Скивкарь Иван Семенович 1910
  Скивкарь Михаил Иванович 1940
  Нахман Авраам Айзикович 1878
  Нахман Сара Колмовна 1883
  Штайн Израил Давидович 1912
  Штайн Фаня Ароновна 1914
  Сайна Ирина Дмитриевна 1911
  Сайна Дмитрий Иванович 1929
  Сайна Василина Ивановна 1933
  Сайна Мария Ивановна 1930
  Марчук Анна Петровна 1910
  Марчук Прасковья Ивановна 1934
  Марчук Петр Иванович 1934
  Марчук Юрий Иванович 1938
  Марчук Иван Теодорович 1879
  Шаугер Ефраим Шиммович 1870
  Шаугер Хая Абрамовна 1904
  Шаугер Маття Ефраимовна 1938
  Шаугер Доля Ефраимовна 1931
  Кремер Исаак Якубович 1903
  Кремер Яков Абрамович 1807
  Кремер Синда Хаимовна 1904
  Кремер Этти Мозесевна 1872
  Кремер Роза Исааковна 1937
  Стендер П С 1891
  Стендер Шмак Гершкович 1864
  Витвовский Антон Иванович 1878
  Витвовская Стефания Степановна 1886
  Витвовская Леонора Антоновна 1919
  Витвовская Розалия Антоновна 1921
  Витвовский Антон Иванович 1924
  Витвовский Степан Антонович 1924
  Витвовский Тодуш Антонович 1929
  Марчук Парасковия Ивановна 1885
  Марчук Юрий Гаврилович 1921
  Марчук Иван Гаврилович 1916
  Марцун Василина Андреевна 1886
  Нипота Елена Марочковна 1907
  Костыль Лука Петрович 1927
  Каван Мария Дмитриевна 1890
  Каван Николай Кузьмич 1924
  Крищан Анна Васильевна 1887
  Крищан Иван Николаевич 1925
  Шитер Лейб Озиясович 1908
  Шитер Годи Осиповна 1912
  Шитер Цари Лейбовна 1837
  Мангулевич Каролина Криз 1898
  Мангулевич Григорий Богданович 1886
  Мангулевич Мария Григорьевна 1921
  Мангулевич Нина Григорьевна 1922
  Мангулевич Ядвига Григорьевна

  Всего в вагоне 15 семей, 52 человека

  Фонд № 38095 Опись 2 Дело 1 Лист № 7-8

  Повагонный список № 2

  Дубяк Иван Иванович 1878
  Дубяк Мария Семеновна 1885
  Чибуряк Федор Константинович 1879
  Чибуряк Евдокия Дмитриевна 1876
  Чибуряк Никифор Тодорович 1906
  Карапко Иван Семенович 1859
  -//- Прасковья Николаевна 1886
  -//- Екатерина Прокофьевна 1920
  Ямницкая Василина Федоровна 1919
  Угренчук Онисия Остофьевна 1883
  -//- Степан Васильевич 1913
  -//- Иван Васильевич 1921
  Троецкая Параскоия Тимоф. 1913
  -//- Анна Васильевна 1934
  -//- Мария Васильевна 1936
  -//- К.В. 1938
  -//- Николай -//- 1939
  Иванюк Мария Ивановна 1914
  -//- Каролина Николаевна 1934
  -//- Анна Еремеевна 1886
  Горбон Михаил Семенович 1875
  -//- Анна Гавриловна 1882
  -//- Георгий Михайлович 1907
  Райхман Рушель Вольфовна 1878
  Бовчарь Мария Андреевна 1903
  Белокопытюк Елена Ивановна 1926
  -//- Дмитрии Иванович 1928
  -//- Евдокия Ивановна 1922
  Микитюк Гаврил Юрьевич 1883
  -//- Василий Гврилович 1920
  -//- Василина Гавриловна 1923
  Трифон Георги Никитович 1881
  Дерардуда Евдокия Ивановна 1885
  Цига Анисим Тодорович 1922
  Тац Мозес Гершкович 1909
  -//- мини Ицковна 1921
  -//- Енти Менделевич 1897
  -//- Ерти Мозисовна 1940
  Реуцкий Иван Леонтьевич 1879
  -//- Юлиана Юрьевна 1888
  -//- Владимер Иванович 1921
  -//- Танасий Павлович 1904
  -//- Парасковья Геогевна 1906
  -//-Николай Танасьевич
  -//- Петр Танасьевич
  -//- Виктория Танасьевна
  -//- Иван Танасьевич
  Казарчук Емельян Алекс. 1926
  Кетнер Баби Хаимовна 1889
  -//- Цили -//- 1891
  Павшина Агафья Матрен. 1886
  Беркенфельд Фридрих 1907
  Бельмега Евдокия Ивановна
  Дрынь Ирина Николаевна
  Беркенфельд Роза Давидовн. 1885

  Всего в вагоне 55 человек 20 семей


  С уважением, Наталия.
  Наверх

  Повагонный список № 3
  Фонд № 38095 Опись 2 Дело 1 Лист № 9-10

  Петраш Агафья Андреевна 1909
  -//- Мария Матвеевна 1927
  -//- Васили Матвеевич 1929
  Пасорюк Елена Ивановна 1895
  -//- Иван Ануфриевич 1923
  -//- Мария Ануфриевна 1927
  Козменюк Елена Семеновна 1893
  -//- Михаил Александрович 1920
  -//- Юрий -//- 1925
  -//- Мария -//- 1924
  -//- Стефания -//- 1932
  Лазоряк (Лазар) Ирина Григ. 1894
  -//- Орест Петрович 1932
  Морошук Прасковья Петровна 1898
  -//- Стефания Дионизовна 1929
  -//- Мирча -//- 1937
  Иванюк Татьяна Ивановна 1894
  -//- Ануфри Гаврилов. 1916
  -//- Прасковья Гаврилов. 1919
  Гавриляк Иванена Петровна 1886
  Космачук Правсковья Семн. 1904
  Михайлюк Мария Семеновна 1915
  -//- Зося Ивановна
  Севак Семен Ильич 75 л.
  Луканюк Елена Ивановна 1905
  Сергеева Мария Тимофеев. 1889
  Фрайд Иосиф Гершкович 1887
  Рапопорт Клара Мих.1890
  Фрад Шмиль Иосифов. 1924
  -//- Мойша Иосифов. 1929
  -//- Евгения Иосифов. 1928
  Петращ\ш Мария Ивановна 1902
  -//- Мария Юрьевна 1924
  -//- Юрии -//- 1926
  -//- Василий -//- 1928
  -//- Петр -//- 1937
  Феперт (или Реперт – прим мое) Лепель Уцикович 1890
  -//- Малка Суринахмонов. 1901
  -//- Хоим Лепелович 1923
  -//- Бланка -//- 1886
  Феперт Хаим Шлемович 1886
  -//-Фали Айзиковна 1893
  -//- Мемень Хаимович 1921
  Петраш Агафья Алексеевна 1907
  -//- Иван Иванович 1927
  -//- Параська -//- 1932
  Всего в вагоне 47 человек 16 семей


  С уважением, Наталия.
  Наверх

  Повагонный список № 4

  Иванюк Василий Иванович 1886
  -//- Мария Константиновна 1908
  -//- Анна Васильевна 1935
  -//- Юлия -//- 1937
  -//- Васили -//- 1940
  Бочук Евдокия Васильевна 1898
  -//- Федор Иванович 1928
  -//- Юрии -//- 1931
  -//- Мария -//- 1926
  -//- Прасковия -//- 1929
  -//- Анна -//- 1933
  -//- Василина -//- 1938
  Соколюк Марко Лукянович 1885
  -//- Мария Алексеевна 1883
  -//- Мофия Марковна 1916
  -//- Ольга -//- 1926
  -//- Анна -//- 1930
  -//- Лук’ян -//- 1924
  -//- Алексей 1928
  -//- Юрий -//- 1929
  Кречук Анастасия Гавриловна 1890
  Кочерган Анна Ануфриевна 1899
  Морцун Гаврил Васильевич 1886
  -//- Федора Ильинична 1901
  -//- Семн Гаврилович 1923
  -//- Михаил -//- 1934
  -//- Василий -//- 1935
  -//- Алексей -//- 1941
  -//- Варвара -//- 1938
  Кочерган Анна Дмитр. 1900
  Попюк Танасий Иванович 1882
  -//- Евдокия -//- 1887
  -//- Николай Танасьевич 1925
  -//- Михаил -//- 1928
  Луцюк Елена Дмитриевна 1884
  -//- Каина Даниловна 1908
  -//- Василина -//- 1924
  Оленыч Зоя Антоновна 1920
  Антоневич Антон Войцехович 1891
  -//- Евдокия Николаевна 1893
  -//- Михаил Антонович 1923
  Горецкая Евдокия Андреевна 1895
  Газенфрац Сара Мишнульев. 1876
  Бубрек Павел Васильевич 1930 (докум. В деле Иванюк Вас Ив)
  Всего в вагоне 12 семей 44 челов.

  Повагонный список № 5
  Грайф Саля Яковлевна 1886
  Маркус Якуб Израилович 1870
  -//- Рачина Якубовна 1872
  Линдер Лея Мошковна 1892
  Линдер Маркус Саулович 1920
  -//- Мина -//- 1924
  Винклер Ионана Юзефовна 1888
  -//- Геоград Емельяновия
  -//- Роза Лилионовна
  Бадион Михайлина Генриховна 1897
  -//- Гизеля Юзефовна 1929
  Слобуш Екатерина Федоровна 1915
  Завада Миндора Королевна 1912
  -//- Иван Иосифович 1939
  -//- Гизеля -//- 1940
  Тыронек Иван Васильевич 1872
  -//- Евдокия Тодоровна 1882
  -//- Семен Иванович 1912
  Боштога Василий Тодорович 1919
  -//- Иван Николаевич 1936
  -//- Петр -//- 1938
  -//- Мария -//- 1940
  Кефа Анна Танасьевна 1917
  -//- Тенасий Иванович 1940
  Крышановская Анна Анисимов. 1882
  -//- Василина Васильевна 1922
  -//- Елена -//- 1923
  Коваль Мария Петровна 1912
  Лелитко Николай Андреевич 1883
  -//- Ефросиния Дмитриевна 54 года
  -//- Анна Николаевна 1921
  -//- Мария -//- 1922
  -//- Петр -//- 1928
  Лева Дмитрий Семенович 1922
  -//- Иван -//- 1927
  -//- Евдокия -//- 1926
  Зиныч Анастасия -//- 1888
  Чекан Иван Николаевич 1876
  -//- Анна Ивановна 1891
  Фрошка Ефимья Аноновна 1879
  Андрух Степан Томович 1882
  Кобылица-Турок Прасковия Иван 1938
  -//–//- Петр -//-1921
  -//–//-Василина -//-1921
  Всего в вагоне 44 человека 18 семей

  Повагонный список № 6
  Пуга Касиан Адамович 1877
  -//-Акулина Ивановна 1897
  -//- Иосиф Касианович 1920
  -//- Николай -//- 1923
  -//- Сильва -//- 1928
  Бойко Самнер Тимофеевич 1901
  -//- Мария Павловна 1920
  -//- Виктор -//- 1935
  -//- Екатерина -//- 1924
  Трещук Иван Васильевич 1923
  -//- Василий Кириллович 1893
  -//- Долька Васильевна 1928
  Вевер Роза Шлемовна 1879
  -//- Саламон Хаимович 1870
  Суркис Пинкас Лейбович 1873
  -//- Фаня 1880
  Пельцель Давид Лейбович 1891
  -//- Пета Берловна 1898
  -//- Лейб Давидович 1922
  -//- Аня -//- 1925
  Мивауш Иосиф Якубович 1900
  -//- Саля Минделеевна 1905
  -//- Оварен Иосифович 1930
  -//- Мозес -//- 1932
  Суркис Иосиф Пинькович 1916
  Вильковский Михаил Григорьевич 1912
  Одатюк Стефан Дмитриевич 1884
  -//- Домна Стефановна 1891
  -//- Николай -//- 1914
  -//- Михаил -//- 1925
  -//- Мария -//- 1923
  -//- Аделя -//-1926
  -//- Илья -//- 1924
  -//- Елена -//- 1924
  Фалесо Илья Танасович 1889
  -//- Палладия Стефановна 1896
  -//- Николай Ильич 1922
  -//- Василина Ильиночна 1927
  -//- Василий -//- 1929
  -//- Ирина -//- 1932
  Эрбзеншталь Исаак Аронович 1898
  -//- Аделя Зильмоновна 1898
  -//- Эстер Исааковна 1924
  Попеску Георгий Тодорович 1904
  Пентелюк Емеля Дмитр
  -//- Михаил Онуфриевич 1904
  Бадян Арест Парфирович 1939
  Урсак Мария Павловна 1902 (нет)
  -//- Виктория Георгиевна 1930
  -//- Дмитрий -//- 1933
  Всего в вагоне 51 человек 14 семей

  Повагонный список № 7
  Корнецкий Тодор Алексеевич 1883
  -//- Васелина Тодоровна 1928
  Максимчук Мария Дмитриевна 1907
  -//- Анастасия Григорьевна 1921
  -//- Николай -//- 1927
  -//- Мария -//- 1924
  -//- Петр -//- 1936
  -//- Параська -//- 1940
  Усик Васили Петрович 1876
  Розенберг Лайзер Аврамович 1888
  Усик Михаил Васильевич –
  Розенберг Роза (Этти) Сфульевна 1896
  Величкр Василина Мановна 1895
  -//- Ирина Дмитриевна 1926
  -//- Григорий -//- 1931
  -//- Василий -//- 1935
  Рызун Мария Степановна 1889
  -//- Параська Григорьевна 1922
  -//- Елена -//- 1926
  -//- Анна -//- 1928
  -//- Василий -//- 1938
  Девда Иван Ильич 1892
  -//- Мария Моисеевна 1909
  -//-Евгения Ивановна 1931
  Файнгольлд Бериин Колис. 1891
  -//- Перя Лейбовна 1902
  Гольдаген Этти Маоровна 1875
  Паукер Давид Банционович 1885
  -//- Роза Ивановна 1891
  -//- Бансион Давидовна 1923
  -//- Иосиф -//- 1926
  Геллер Бнлима Ивановна 1856
  Фишер Этти Давидовна 1895
  -//- Марнуль Карлович 1932
  -//- Изофина -//- 1934
  Тихонюк Мария Ануфриевна 1913
  -//- Василий Михалович 1939
  Труфина Агафья Ивановна 1874
  Шнап Тети Озиясовна 1890
  -//- Симон Хаимович 1889
  -//- Мозес Симонович 1913
  Попович Мария Михайловна 1900
  Мищук Мария Петровна 1880
  -//- Танасий Дмитриевич 1919
  Кафлер Исаак Шлемович 1882
  -//- Феля Яковлевна 1889
  -//- Сали Исаковю 1922
  Всего в вагоне 47 человек. 15 семей

  Повагонный список № 8
  Слук Василина Николаевна 1896
  Павловская Маргония Фрузинична 1922
  -//- Василина Николаевна 1922
  -//- Анна Филипповна
  -//- Альберт Николаевич
  Швейка Анастасия Семеновна 1895
  -//- Елена Георгиевна 1828
  -//- Дмитрий Георгиевич 1933
  -//- Олег -//- 1923
  Дашкевич Георгий Дмитриевич 1873
  -//- Мария Степановна 1889
  -//- Степан Георгиевич 1907
  Шварц Фрида Биндиктовна 1890
  Янчик Антонина Николаевна 1891
  Бондарь Аксинья Танасьевна 1901
  -//- Илья Петрович 1921
  -//- Вера -//- 1929
  -//- Фрозина -//- 1935
  -//- Иван -//- 1938
  Романюк Анастасия Дмитр. 1898
  -//- Илларион Дмитриевич 1931
  Загул Екатерина Николаевна 1914
  Кузяк Парасковия Николаевна 1919
  -//- Мулек Юрьевич 1940
  -//- Ефтима Дмитриевна
  Датчук Ирина Васильевна 1913
  -//- Екатерина Петровна 1937
  -//- Фрозина -//-
  Шмидт Мозис Лейбович 1882
  -//- Саля Маидешевна 1891
  -//- Дизя Мозесовна 1915
  Урсу Ефтима Ивановна 1907
  -//- Михаил Николаевич 1930
  -//- Василина -//- 1935
  -//- Домника -//- 1941
  Чернявская Клавдия Корнеевна 1907
  -//-Тодор Илларионович 1928
  Чернявская Тамара Илларионовна 1928
  -//- Борис -//- 1934
  -//- Нестор -//- 1941
  Микитюк Параковья Ивановна 1931
  -//- Мария Васильевна 1934
  -//- Агафья Михайловна 1880
  -//- Елена -//- 1921
  -//- Петр -//-
  -//- Анна Дианозовна 1919
  -//- Василина Михайловна 1912
  Колоте(и)ло Мария Константин. 1901.
  Розенберг Абрам Акимович 1893
  -//- Рейна Ги (М)оиновна 1895
  -//- Мозя Абрамович 1926
  Тилингер София Яутовна 1908
  Всего в вагоне 18 семей 53 человека

  Повагонный список № 9
  Брут(ж)а Иван Николаевич 1879
  -//- Верона Степановна
  Мокренюк Виктор Георгиевич 1900
  (-//-) Иллария Петровна 1907
  Мокренюк Мария Викторовна 1930
  (-//-)Елизавета -//- 1931
  -//- Николай -//- 1933
  -//- Вероника -//- 1936
  -//- Георги -//- 1940
  Пономар Василий Иваноич 1885
  -//- Варвара Андреевна 1886
  Гаврилеску Иван Ильич 1881
  -//- Ефрозина Андреевна 1885
  -//- Трандафир Иванов.
  -//- Гаврилина -//-
  -//- Совета Ионовна 1919
  Перт(ч)ик Захарий Нестерович 1891
  -//- Мария Александровна 1883
  Опайц Мандалина Гершков. 1887
  -//- Дмитрий Петрович
  Мокренюк Николай Тодоров. 1884
  Игнат Яким Григорьевич 1876
  -//- Варвара Васильевна 1882
  Брут(ж)а Мария Аноновна 1894
  Бындю Лазарь Констант. 1885
  -//- Елена Лазоревна 1889
  Милайло Николай Георгие. 1901
  -//- Совета Николаевна 1909
  -//- Константин -//- 1932
  -//- Елена -//- 1931
  -//- Георги -//- 1935
  -//- Радыня -//- 1935
  Истратий Аксения Николаев. 1885
  -//- Захарий -//- 1917
  -//- Илария -//- 1922
  -//- Олян -//- 1928
  -//- Веорина -//- 1927
  Гецева Виктория Иванов. 1890
  -//- Дмитрий Ильич 1921
  Савчук Ганна Николаевна 1912
  -//- Константин -//- 1939
  -//- Мария -//- 1940
  Чекан Миндора Григорьвна 1915
  Опайц Василий Николаевич 1905
  -//- Вероника Александровна 1911
  -//- Аркадий Васильевич 1933
  -//- Валериан -//- 1935
  -//- Емануил Дмитр. 1898
  -//- Ревьека Васильевна 1904
  -//- Арестия Емануиловна 1924
  -//- Сильвестр Константин. 1903
  -//- Елена Тодоровна 1917
  -//- Роду Сельвестровна 1926
  -//- Троян -//- 1939
  -//- Рохира Тодоровна 1886
  -//- Магдалина Васильевн. 1886
  -//- Анна -//-
  -//- Ион Васильевич
  -//- Герасим -//-
  -//- Дмитрий -//-
  Бурла Порфир Васильевич 1885
  -//- Аврора Тодоровна 1890
  -//- Николай Порфировия 1938
  Всего в вагоне 63 человека 19 семей


  С уважением, Наталия.
  Наверх

  Тата Чиж
  Начинающий

  Откуда: Екатеринбург
  Всего сообщений: 38
  Рейтинг пользователя: 6

  [Ссылка на это сообщение]

  Дата регистрации на форуме:
  6 нояб. 2008 Профиль | Игнорировать автора
  NEW! Сообщение отправлено: 23 сентября 2009 16:37
  Повагонный список № 10
  Грызюк Михаил Прокопьевич 1889
  -//- Антон Михайлович 1924
  -//- Владимир -//- 1926
  -//- Станислав -//- 1928
  -//- Зигфрид -//- 1930
  -//- Леонора -//- 1932
  -//- Юзефа -//- 1934
  -//- Григорий -//- 1936
  -//- Розалия -//- 1938
  Дудка Константин Филиппов 1899
  -//- Магдалина Дмитриевна 1909
  -//- Елена Контсантинован 1925
  -//- Флория -//- 1927
  -//- Мария -//- 1938
  Стругарь Мария Игнатьевна 1885
  -//- Андроник Георгиевич 1906
  -//- Троян -//- 1912
  -//- Стага -//- 1919
  Кучерян Василий Ильич 1866
  -//- Мария Васильевна 1898
  Бута Вероника Александр. 1888
  -//- Флорий Леонтьевич 1900
  Брут(ж)а Георгий Николаевич 1875
  -//- Домника Ильинична 1885
  Курик Георгий Васильевич 1883
  -//- Флория Георгиевна 1887
  -//- Яким -//- 1922
  -//- Раш(м)ира -//- 1925
  Граматович Евдокия Никол. 1885
  -//- Отилия Василь. 1887
  Плешко Варвара Георгиевна 1886
  -//- Аркадий Акимович 1927
  Георгян Константин Ив-ч 1902
  -//- Совета Конст. 1872
  Матреску Васили Семенович 1890
  -//- Виктория Николаевна 1900
  -//- Елена Васильевна 1934
  -//- Мария Васильевна 1939
  Кучерян Георги Иванович 1876
  -//- Александр Георгиев.
  -//- Георгий Николаевич 1895
  -//- Евгения Тодоровна 1895
  -//- Константин Георгев. 1926
  -//- Елена -//- 1933
  Пожога Мария Николаевна 1939
  -//- Илья Иванович 1905
  -//- Домника Николаевна 1869
  -//- Елена Ивановна 1911
  Калинчук Александр Франевич 1906
  -//- Елена Королевна 1906
  Кучирка Анна Григорьевна 1889
  -//- Николай Сафронович 1921
  -//- Анатолий -//- 1931
  -//- Георгий -//- 1934
  Матреску Совета 1899
  -//- Дмитрий Георгиевич 1921
  -//- Илья -//- 1923
  -//-Василий -//- 1927
  -//- Иван -//-1931
  -//- Елена -//- 1935
  Кучерян Григории Николаевич 1895 переведен в уд.вагон
  -//- Евгения Тодоровна 1895
  -//- Константин Григорьевич 1926
  -//- Елена -//- 1933
  Кучерян Балоша Васильевна 1895
  -//- Мария -//- 1936
  Митрик Степан Александрович 1895
  -//- Мария Захаровна 1914
  -//- Нувеля Степан 1930
  65 чел. 19 семей

  Повагонный список № 11
  Герман Мария Васильевна 1888
  -//- Силиван Петрович 1882
  -//- Георгий Георгиевич 1921
  Матреско Яким Сафронович 1890
  -//- Трандофида Александр. 1894
  -//- Ильяна Акимовна 1924
  -//- Александр -//- 1932
  -//- Константин -//- ?
  Плешко Домника Николаевна 1883
  -//- Анна Георгиевна
  Исопил Сатета Петровна 1889
  -//- Анисья Георгиевна 1923
  -//- Варвара -//- 1925
  -//- Анна -//- 1926
  -//- Стафан -//- 1928
  Тимочко Генрих Иванович 1898
  -//- Корнеля Михаловна
  -//- Ервина Генриховна 1932
  -//- Евлампия -//- 1940
  Истрати Василий Георгиевич 1868
  -//- Анна Николаевна 1870
  -//- Николай Васильевич 1903
  -//- Домника -//- 1910
  -//- Магдалена Николаевна 1928
  -//- Анна -//- 1931
  -//- Виорика -//- 1936
  -//- Георгий -//- 1937
  Перчик Виктория Ивановна 1921
  Мирик Константин Ильич 1873
  -//- Домника Васильевна 1876
  Федорян Флори Евгеньевич
  -//- Аркадий Флорович 1925
  -//- Равика -//- 1927
  Думитрашкевич Домника Ивановна 1915
  Перчик Никола Георгиевич 1882
  Матреск Флори Александрович 1895
  -//- Кассандра Флорьевна 1922
  -//- Иван -//- 1927
  -//- Николай -//- 1929
  -//- Константин -//- 1930
  -//- Раду -//- 1934
  -//- Домника -//- 1937
  Мокринюк Виктория Констан.
  -//- Дмитрий Тодорович
  -//- Арора Гершковна
  -//- Николай Дмитриевич
  -//- Константин Мария -//-
  -//- Анна Дмитриевна
  -//- Иван -//-
  -//- Василий -//-
  Илиуц Николай Васильевич 1881
  -//- Варвара Николаевна 1823
  -//- Анисия -//- 1924
  -//- Ангелина -//- 1927
  Дмитрашкевич Александр Фр. 1867
  -//- Елена Георгиевна 1869
  -//- Мария Константиновна 1916
  -//- Никола Георгиевич 1909
  Кучерян Иван Ильич 1869
  Бурла Совета Григорьевна 1909
  -//- Мигле Георгиевич –
  Попеску Драгош Стефанович
  Пожога Константин Геор. 1879
  -//- Фрозина Константиновна 1880
  -//- Елена -//- 1916
  -//- Флоря -//- 1921
  Плешко Анна Георгевна 1880
  Всего в вагоне 67 человек 17 семей

  Повагонный список № 12
  Логин Елена Васильевна 1878
  Истратий Щербан Георгиевич 1884
  -//- Марсуола 1891
  -//- Анна Георгиевна 1922
  -//- Стапан -//- 1926
  -//- Рачура -//- 1927
  -//- Магдалина -//- 1940
  -//- Иван -//- 1919
  Истратийй Илья Крачунович 1886
  -//- Рачара -//- 1891
  -//- Анна Ильевна 1922
  -//- Мария -//- 1926
  -//- Виктор -//- 1928
  Зота Север Иванович 1874
  Селинская Мария Людвиговна 1884
  Вольчинская Наталья Степановна 1913
  -//- Елена Георгиевна 1935
  -//- Овреля -//- 1935
  Столяр Илья Семенович 1873
  -//- Валерия Семеновна 1922
  Думитрошай Илья Иванович 1895
  -//- Магдалина Михайл. 1900
  М Совета Ильевна 1926
  -//- Мария Ильевна 1927
  Матреску Мария Панфиловна 1911
  -//- Василий Степанович 1939
  -//- Варвара -//- 1937
  Матреску Ангелина Петровна 1886
  -//- Николай Сафронович 1915
  Бынгольд Дмитрий Георгеви. 1879
  -//- Евдокия -//- 1880
  -//- Аркадий -//- 1924
  -//- Самуил -//- 1925
  -//- Ион -//- 1933
  -//- Вероника -//- 1918
  -//- Флория -//- 1922
  Бынгольд Елена Георгиевна 1931
  -//- Георгий -//- 1920
  Р(Ф)обинский Дмитрий Констан. 1909
  -//- Прасковья Прокпьевн. 1879
  -//- Олимпия Констан. 1907
  -//- Стефан -//- 1925
  Савчук Васили Михайлович 1883
  -//- Кассандра Алексеевна 1900
  -//- Тодор Васильевич 1925
  -//- Елена -//- 1926
  -//- Иван -//- 1928
  -//- Василий -//- 1930
  -//- Георгий -//- 1938
  -//- Николай -//- 1940
  Гатедж Илья Иванович 1888
  -//- Агрипина Загуьевна 1892
  -//- Аурель Ильич 1922
  -//- Аростина Ильевна 1927
  -//- Григорий -//- 1929
  -//- Константин -//- 1921
  Поклетор Стефан Вольфович
  Всего в вагоне 56 человек 14 семей

  Повагонный список № 13
  Матреско Евдокия Ивановна 1900
  -//- Георгий Александрович 1936
  -//- Елизавета -//- 1930
  -//- Наталия -//- 1940
  Лазарь Илья Николаевич 1898
  -//- Вероника Дмитриевна 1914
  -//- Лазарь Ильич
  -//- Касьян Ильич 1921
  -//- Ольга Ильинична 1924
  -//- Василий Ильич 1923
  -//- Вероника Дмитриевна
  -//- Лидия Мартьяновна
  Бута Георгий Артемович 1894
  -//- Миндора Александр. 1901
  Герман Захарий Еремеевич 1870
  -//- Елена Захаровна 1911
  -//- Иона -//- 1911
  -//- Мария Ивановна 1937
  Матреско Наталия Георгиевна 1913
  -//- Софран Тодорович 1939
  Пток Геогий Мигаич
  -//- Домника Георгиевна
  -//- Константин Геор
  Потк Аурица Георгиевна
  Митрико Вероника Георг. 1922
  Герман Ивана Луканович
  -//- Мария Лукановна 1875
  -//- Инара Михайловна
  Чекан Елена Ивановна
  -//- Мария Мироновна 1935
  -//- Флора -//- 1931
  Исопиль Домника Ильинична 1900
  Исописль Илья Никитович
  -//- Варвара Ильевна
  Истратий Мария Ивановна 1899
  Митрак Василий Степанович 1890
  -//- Варвара Васильевна 1923
  -//- Елена -//- 1926
  Митрик Анна Захаровна 1902
  -//- Аксиня Георгиевна 1925
  -//- Мардалина -//- 1928
  -//- Сольвия -//- 1938
  -//- Константин -//- 1940
  Токарюк Аспазия Александр. 1905
  -//- Родина Ильевна 1924
  -//- Вероника -//- 1927
  -//- Аурора -//- 1929
  -//- Мария -//- 1935
  Ваксан Мария Васильевна 1908
  -//- Екатерина -//- 1928
  Ионашко Разалия Степановна 1903
  -//- Аурель Викторович 1922
  Попеско Илья Николаевич 1914
  -//- Варвара -//- 1871
  Негра Захари Георгиевич 1991
  Матреско Александра Александ 1895
  -//- Мария Ивановна 1923
  Герман Аксинья Андреевна 1904
  -//- Ивая Лукановна 1907
  -//- Илья Петрович 1933
  -//- Георгий Петрович 1930
  Салкан Васили Георгиевич 1890
  -//- Зинович Васильевна 1897
  -//- Варвара -//-
  -//- Петр -//- 1924
  Истрати Георгий Алистратович 1913
  -//- Елена Георгиевна 1922
  -//- Мария -//- 1937
  Таняк Семен Константинович 1898
  Таняк Елена Августовна 1890
  -//- Валерия Семеновна 1921
  Илюц Алексей Васильевич 1899
  -//- Анна Ильинична 1884
  -//- Варвара Алексеевна 1914
  Всего семей в вагоне 23 человек 75


  С уважением, Наталия.
  Наверх

  Тата Чиж
  Начинающий

  Откуда: Екатеринбург
  Всего сообщений: 38
  Рейтинг пользователя: 6

  [Ссылка на это сообщение]

  Дата регистрации на форуме:
  6 нояб. 2008 Профиль | Игнорировать автора
  NEW! Сообщение отправлено: 25 сентября 2009 15:19
  Повагонный список № 14
  Скрипа Магдалина Миронов. 1885
  -//- Виктор -//- 1924
  Мотреску Флорий Васильевич 1890
  -//- Магдалина Георгиев. 1899
  -//- Ильина Фроловна 1925
  -//- Мария -//- 1930
  -//- Варваря -//- 1933
  -//- Николай -//- 1935
  -//- Илья -//- 1928
  -//- Георгий -//- 1926
  -//- Виктория -//- 1937
  Логина Зиновия Григорьевна 1892
  -//- Модеста -//- 1935
  -//- Иродета -//- 1938
  Доменская Ликурия Ивановна 1890
  -//- Елена Танасовна 1927
  Фрунзе(а) Розалия Ивановна 1888
  -//- Георгий Артемьевич 1916
  Завелица Вероника Констант. 1894
  -//- Модестра Ильинична 1924
  -//- Теофина -//- 1925
  -//- Фрозина -//- 1928
  -//- Василий -//- 1926
  -//- Герман Мария Ивановна 1890
  Фрунза Зиновья Гартловна 1886
  -//- Бормина -//- 1827
  Плешко Георгий Васильевич 1877
  -//- Аксения Александровна 56 лет
  -//- Магдалина Георгевна 1921
  -//- Анна -//- 1925
  Митрик Загарий Тодорович 1902
  -//- Вероника Андреевна 1908
  -//- Зиновия Антоновн 1928
  -//- Мария Захаровна 1926
  -//- Тодор -//- 1932
  Мотреско Веорика Лазарев 1912
  -//- Наталия Никол 1937
  -//- Магдалина -//- 1938
  -//- Константин -//- 1941
  -//- Илария -//- 1935
  Балан Аксиния Лукияновнв 1899
  -//- Магдалина Акимовна 1926
  Митрик Зиновия Антоновна 1885
  Митрик Анна Леоновна 1904
  -//- Илья Федорович 1927
  -//- Илария -//- 1928
  -//- Елена -//- 1930
  -//- Георгий -//- 1932
  -//- Мария -//- 1935
  -//- Варвара -//- 1939
  Пицуль Порфирь Иордановна 1899
  -//- Георгий Дмитриевич 1915
  -//- Виора -//- 1923
  Митрик Илько Георгевич 1901
  -//- Зиновья -//- 1901
  -//- Георгий Ильич 1925
  -//- Ангелина -//- 1927
  -//- Анисия -//- 1929
  -//- Василий-//- 1931
  Герман Георгий Гаврилович 1907
  -//- Совета Ивановна 1912
  -//- Аурика Георгиев. 1912
  -//- Леонтина -//- 1936
  -//- Стефан -//- 1939
  -//- Яким -//- 1940
  -//- Зонца Ивановна 1882
  Митрик Илария Лазаревна
  Гаритеску Илья Никол.
  Гяковский Дмитрий Ион.
  -//-
  -//-
  -//-
  Всего в вагоне 73 чел. 20 семей

  Повагонный список № 15
  Гаиник Наталия Израиловна 1900
  -//- Петр Петрович 1934
  -//- Рада -//- 1937
  -//- Сильвия -//- 1936
  Бельмега Домника Израиловна 1890
  -//- Аврилий Иванович 1913
  Суркис Емануил Берлович 1896
  -//- Ливия Михаловна 1896
  -//- Коара Емануиловна 1930
  -//- Пебе Борисовна 1864
  Зингер Саламон Айтерович 1872
  -//- Рифка Астеровна 1896
  -//- Натан -//- 1915
  Сорочан Фрузина Истаратьевна 1872
  -//- Фрозина Людвиговна 1857
  Бульбух Крестина Айтеровна 1904
  Логин Георгий Леоньевич 1897
  -//- Елена Георгиевна
  -//- Флора Ильевна 1912
  Копчук Варвара Юрьевна 1901
  -//- Анна Михайловна 1923
  -//- Иван -//- 1926
  -//- Одокия -//- 1930
  -//- Екатерина -//- 1931
  -//- Теодор -//- 1935
  -//- Николай -//- 1934
  Митрик Аким Иванович 1900
  -//- Виктория -//- 1901
  -//- Василий Акимович 1925
  -//- Дмитрий -//- 1932
  -//- Андрей -//- 1934
  -//- Теодор -//- 1935
  -//- Домника -//- 1939
  Черковская Агафья Васильевна 1902
  -//- Стефания Тодоровна 1926
  -//- Василий -//- 1928
  Шкраба Стефан Иванович 1887
  -//- Мария Ивановна 1885
  Костинян Анна Васильевна 1910
  Влад-Сабий Маргарита Василь. 1898
  -//- Мокрина Васильев. 1859
  -//- Еврилия Георгиевна 1924
  -//- Григорий -//- 1933
  Даричук Иван Васильевич 1894
  -//- Виктория Григорьевна 1886
  Дыркач Магдалина Сафроновна 1911
  -//- Мария Ильинична 1940
  -//- Сафрон -//- 1941
  (Т)Фегр Георгий Ельевич 1895
  Урсак Вероника Ильевна 1879
  Всего в вагоне 50 человек 15 семей

  Повагонный список № 16
  Истрапий Дмитрий Георгиевич 1870
  -//- Магдалина Ивановна 1882
  Плешко Магдалина Георгиевна 1902
  Илиуц Мария Еремеевна 1889
  Полевко Василий Николаевич 1887
  Илиуц Захарий Васильевич 1891
  -//- Аксения Ивановна 1895
  -//- Василий Захарович 1926
  -//- Вероника -//- 1928
  -//- Иван -//- 1930
  Горжуй Иван Павлович 1884
  -//- Галаша -//- 1896
  -//- Магдалина Ивановна 1925
  -//- Виктория -//- 1926
  -//- Мария -//- 1936
  -//- Анна -//- 1929
  -//- Лара -//- 1941
  -//- Василий -//- 1926
  -//- Аним -//- 1935
  Илиуц Виктор Моноилович 1873
  -//- Ангелина Захаровна 1897
  -//- Вероника Викторовна 1925
  -//- Наталия -//- 1926
  -//- Аким -//- 1928
  -//- Константин -//- 1933
  -//- Виктория -//- 1937
  -//- Стефан -//- 1940
  -//- Елена -//- 1938
  -//- Варвара -//- 1927
  -//- Варвара Ильинична 1861
  Скрипа Теодор Дмитриевич 1903
  -//- Евгения Титусовна 1913
  -//- Зинович Теодоровна 1937
  -//- Николай -//- 1939
  -//- Мария -//- 1871
  Амброс Мария Ивановна 1896
  -//- Елена Семеновна 1932
  Амброс Ревека Семеновна 1931
  -//- Виктория -//- 1935
  -//- Виорика -//- 1937
  -//- Домника -//- 1940
  -//- (М)Лария -//- 1941
  Пынзарь Варвара Ильинична 1895
  Дарийчук Мария Ильинична 1896
  Киселица Петр Семенович 1881
  -//- Иван Трофимович 1935
  -//- Елена Константиновна 1890
  -//- Мария Гелетюновна 1938
  Герман Лука Георгиевич 1895
  -//- Анна Мироновна 1901
  -//- Троян Лукьянович 1926
  -//- Иван -//- 1931
  -//- Варвара -//- 1929
  Логин Василин Парафтилов. 1895
  -//- Леокария Георгиевна 1895
  -//- Аурель Васильевич 1926
  -//- Георгий -//- 1924
  -//- Леонора -//- 1928
  -//- Виктория -//- 1933
  -//- Аурора -//- 1934
  -//- Николай -//- 1936
  Преда Веола Ионовна 1900
  -//- Штефания Ивановна 1928
  -//- Аврора -//- 1930
  Симака Розалия Ивановна 1911
  Яковица Дмитрий Иванович 1880
  -//- Елена Дмитриевна 1884
  -//- Константин Дмитр. 1930
  -//- Александр -//- 1922
  Всего в вагоне 69 человек 17 семей

  Повагонный список № 17
  Чепега Филимон Ильич 1890
  -//- Анна Тодоровна 1890
  -//- Флора Филимоновна 1921
  Свинуицкий Георгий Игнатьевич 1874
  -//- Виктория Артемьевна 1890
  -//- Модест Георгиевич 1919
  -//- Аурика -//-1923
  -//- Мирча -//- 1925
  -//- Дечебал -//-
  -//- Троян -//-
  Грозау Георгий Иванович 1867
  -//- Елена Адамовна 1877
  -//- Михаил Георгиевич 1909
  -//- Аспазия Гершковна 1904
  -//- Василий Михайлович 1939
  Никифоряк Виктор Леонович 1903
  -//- Валерия Ильинична 1900
  -//- Леон Викторович 1930
  -//- Степан -//- 1931
  Влад Илья Викторович 1924
  -//- Ольга Иль-//- 1927
  -//- Аврил -//- 1924
  Фрунза Емельяна Ивановна 1896
  Фрунза Григорий Спиридонов 1898
  -//- Зиновия Григорьевна 1900
  -//- Георгий -//- 1934
  -//- Виктор -//- 1937
  -//- Вероника -//- 1940
  Текиян Розалия Ивановна 1905
  -//- Мария Ильинична 1935
  Фрунза Дмитрий Васильевич 1885
  -//- Вероника Спиридоновна 1910
  -//- Василий Дмитриевич 1919
  -//- Регина -//- 1921
  -//- Троян -//- 1922
  Фрунза-Цанки Миндора Ивановна 1903
  -//- (Ф)Ормиола Георгиевна 1929
  -//- Василий -//- 1929
  Фрунза Фрозина Скрипоровна 1909
  -//- Елена Михайловна 1935
  -//- Арита -//- 1937
  -//- Иван -//- 1939
  -//- Фромолина -//- 1941
  -//- Вероника Владимир. 1875
  Лукиян Николай Ильич 1888
  -//- Трандафира Васильевна 1895
  Дарийчук Василий Романович 1880
  -//- Фрозина Николаевна 1888
  Урсакий Николай Тодорович 1909
  -//- Маремада Никол.
  -//- Мария Тодоровна
  Влад Федор Иванович 1874
  -//- Мария Десоваевна 1886
  -//- Иван Федорович 1923
  -//- Илья -//- 1921
  -//- ТЕофила -//- 1926
  -//- Галина -//- 1928
  Истратий Василий Крачунов. 1880
  -//- Рахила Лукьяновна 1885
  -//- Магдалина Василь. 1915
  -//- Вероника -//- 1929
  Илиуц Дмирий Танасович
  -//-
  -//-
  -//-
  -//-
  Всего в вагоне 66 человек 18 семей

  Вагонный список № 18
  Ткачук Мина Тодоровна 1898
  -//- Виктор Федорович 1927
  -//- Газеля -//- 1928
  -//- Ольга -//- 1931
  Марко Иван Андреевич 1870
  -//- Миндора -//- 1871
  Витюк Евгения Николаевна 1912
  -//- Вероника Романовна 1934
  -//- Елена -//- 1937
  -//- Михаил -//- 1936
  -//- Аурель -//- 1941
  Либцестер Берта Берковна 1903
  -//- Гершко Юльевич 1930
  -//- Сущ -//- 1929

  Всего в вагоне 14 человек 4 семьи

  Вагонный список № 19

  Влад-Савий Иван Дмитриевич 1872
  Пицуль Зиновия Ивановна 1905
  -//- Аврилон Самойлович 1910
  Логин Леонора Георгиевна 1900
  -//- Виктория Георгиевна 1926
  -//- Ильяна -//- 1928
  -//- Аурель -//- 1932
  -//- Антиноген -//- 1935
  -//- Драгуш -//- 1939
  Пожога Елена Васильевна 1879
  -//- Равига Васильевна 1921
  Пожога Елена Ивановна 1912
  -//- Флора -//- 1937
  -//- Василий -//- 1940
  Митрик Лазарь Степанович 1901
  -//- Сильва Николаевна
  -//- Варвара Лазаревна 1938
  Ионашку Вероника Михловна 1902
  -//- Фрозина Александровна 1926
  -//- Елена -//- 1928
  -//- Мирочис -//- 1933
  -//- Арестатиль -//- 1935
  -//- Эктовьян -//- 1941
  -//- Виктор -//- 1929
  -//- Сильва -//- 1931
  Попеску Аксинья Леоньевна 1889
  -//- Флоря Силиверстовна 1932
  -//- Рахиля -//- 1935
  Всего в вагоне 28 человек 8 семей

  (моя ремарка: далее идет вагон № 24, вагонов 20,21,22,23 в архиве нет)

  Повагонный список № 24

  Крыжановская Мокрина Федоровна 1899
  -//- Аксения Петровна 1925
  -//- Алексе -//- 1927
  -//- Евдокия -//- 1930
  -//- Елена -//- 1937
  -//- Петр -//- 1940
  Стрижевская Анна Петровна 1901
  -//- Мария Ивановна 1931
  -//- Варвара -//- 1936
  -//- Владимир -//- 1934
  Серди Васили Юрьевич 1883
  -//- Прасковия Сергеевна 1889
  Маргулис Роза Маеровна 1904
  -//- Гитель Маркович 1865
  -//- Гилия Маркусович 1935
  Заяц Мария Семеновна 1895
  -//- Евдокия Васильевна 1924
  -//- Михаил -//- 1927
  -//- Томан -//- 1930
  -//- Юрии -//- 1938
  -//- Василина -//- 1936
  Заяц Анна Степановна 1890
  -//- Совета -//- 1870
  Тундюк Алексей 1928
  Мушуля Екатерина Ивановна 1900
  -//- Иван Никифорович 1897
  -//- Семен Иванович 1921
  Микульская Иоганна Стефановна 1909
  -//- Минзунга -//- 1940
  Мурцун Иван Гаврилович
  Всего в вагоне 31 человек 9 семей

  (моя ремарка: далее идет вагон № 28, вагонов 25,26,27,31,32,33 в архиве нет)

  Повагонный список № 28
  Фрунза Георгий Николаевич
  Завелица Теофиля Амонов 1900
  Скрипа Георгий Дмитриевич 1911
  -//- Аврилия Федоровна 1912
  -//- Лукрица Георгиевна 1934
  -//- Виорика -//- 1941
  Логин Вероника Петровна 1886
  -//- Ольга -//- 1929
  -//- Парфира -//- 1927
  -//- Вероника -//- 1884
  Полевко Анна Логиновна 1895
  -//- Георгий Танасович 1923
  -//- Илья -//- 1927
  -//- Елена -//- 1930
  -//- Петр -//- 1939
  Просюк Аврора Калистратовна 1888
  -//- Валерия Григорьевна 1927
  Данилеску Фрозина Ильевна 1898
  -//- Аврилия Ильинична 1924
  -//- Амфилиф -//- 1936
  -//- Раду -//- 1931
  -//- Григорий -//- 1935
  Фрунза Иордакий Парфир. 1918
  -//- Евгений 1935
  Бута Литий Парфир
  -//-
  -//-
  Бута Магдалина Парф
  -//-
  -//-
  Всего в вагоне 30 человек 9 человек (тут видимо описка – имеется в виду 9 семей)

  Вагоный список № 29

  Пташник Виктория Кирилловна 1902
  Моцок (?? или Люцок) Сергей Тодорович 1892
  -//- Телия Сафроновна 1903
  Романюк Михаил Васильевич 1875
  -//- Мария Ильевна 1889
  -//- Иван Михайлович 1920
  Курик Анна -//- 1928
  Поскарь Дорофей Семенович 1892
  -//- Совета -//- 1896
  Поскарь Василий Дорофеевич 1919
  Любомирский Иван Ильич 1895
  -//- Мария Петровна 1885
  Вершигора Мария Михайловна 1901
  -//- Роман Григорьевич 1928
  -//- Юлиан -//- 1930
  Моцок (?? или Люцок) Василий Тодорович 1898
  -//- Елена Нефедовна 1906
  -//- Екатерина Васильевна 1925
  Всего в вагоне 18 человек 7 семей

  Повагонный список № 30

  Биневская Мария Николаевна 1912
  -//- Валерий Иванович 1934
  -//- Георгий Иванович 1936
  -//- Аурель Иванович 1941
  Зосюк Мария Ивановна 1900
  Гарага Елизавета Ивановна ?
  -//- Ревека Константиновна 1928
  -//- Елена -//- 1930
  Перчик Варвара Тодоровна 1924
  Жалоба Фаифта Васильевна 1912
  -//- Орися Николаевна 1930
  -//- Мария -//- 1933
  Чмиляк Франц Сабистичнов. 1888
  -//- Билина Францышковн.1899
  Токарюк Анастасия Васильевна 1901
  -//- Сидор Ильич 1926
  -//- Георгий -//- 1930
  -//- Михаил -//- 1932
  -//- Ольга -//- 1925
  -//- Мария -//- 1928
  Григорейчук Клавдия Александр. 1912
  Лжглей Александра Фроловна 1904
  -//- Вероника Констант. 1930
  -//- Ульяна -//- 1936
  -//- Илья -//- 1938
  -//- Стефан -//- 1941
  Жалоба…..
  Всего в вагоне 27 человек 9 семей

  Вагонный список № 34

  Григоряк Ольга Андреевна 1901
  -//- Мария Козьмовна 1922
  -//- Николай -//- 1923
  -//- Алексей -//- 1931
  -//- Варвара -//- 1938
  Шнап Клара Хаимовна 1905
  -//- Павла Якубовна 1932
  Дрец Василина Николаевна 1888
  -//- Евдокия Васильевна 1924
  Калиняк Мария Федоровна 1927
  -//–//- Юрьевна 1905
  -//- Анна Федоровна 1929
  -//- Прасковья Федоровна 1931
  Григоряк Мария Алексеевна 1884
  -//- Ефтима Васильевна 1920
  Гулей Савва Игнатьевна 1876
  -//- Ирина Яковлевна 1894
  -//- Мария Семеновна 1920
  -//- Василина Танасьевна 1920
  -//- Аксения -//- 1940
  -//- Параська -//- 1938
  -//- Праскева Савиновна 1933
  Клим Домника Георгиевна 1882
  Клим Василий Яковлевич 1885
  -//- София Юрьевна 1883
  -//- Прасковия Васильевна 1918
  -//- Александра -//- 1921
  -//- Танасий -//- 1923
  -//- Илья -//- 1924
  -//- Иван -//- 1926
  -//- Екатерина Васильевна 1931
  Всего в вагоне 32 человека 8 семей

  Вагонный список № 35

  Гарага Ефросинья Георгиевна 1890
  Негру Елена Тодоровна 1882
  Вайнер Авраил Берлович 1907
  -//- Сара Гершковна 1869
  -//- Ангер Берлович 1902
  -//- Мозгес -//- 1911
  -//- Хаим -//- 1893
  -//- Пери -//- 1901
  -//- Роза -//- 1926
  Базюк Домника Васильевна 1910
  -//- Аурель -//- 1933
  -//- Мирча -//- 1935
  -//- Домника -//- –
  Томнюк (или Томшок) Ефросинья Ивановна 1910
  -//- Геренда -//- 1940
  -//- Васелина Георгиевна 1887
  Попеско Илья Тодорович 1913
  Журавская Леонтина Илар. 1898
  Мирик Семен Васильевич 1914
  -//- Аркадии Семенович 1940
  -//- Василий Михайлович 1861
  -//- Мина Григорьевна 1918
  -//- Елизавета Констан. 1934
  Оларош Григорий Григорьевич 1886
  -//- Ревестка -//- 1827
  -//- Александра -//- 1929
  -//- Константин -//- 1933
  -//- Вероня Ивановна 1891
  Тоненький Илья Тодорович 1913
  Всего в вагоне 29 человек 9 семей

  Вагонный список № 36

  Бондарь Георгий Иванович
  -//- Олимпия Николаевна
  -//- Чиприян Георгиевич
  Лейбель Гендель Моисеевич 1878
  -//- Давид -//- 1920
  Штан Мендель Аронович 1885
  -//- Геня Саловна 1890
  -//- Изак Менделевич 1920
  -//- Мотя -//- 1925
  -//- Рехтя -//- 1930
  -//- Роза -//- 1933
  -//- Арон -//- 1937
  Бружа Розина Николаевна 1872
  -//- Василиса Георгиевна 1887
  -//- Наталья Николаевна 1906
  -//- Иван Николаевич 1921
  Суховерский Тодор Карлович 1881
  -//- Фрозина Петровна 1892
  -//- Анна Тодоровна 1913
  Многодетная Василька Юрьевна 1907
  Лейбе Берта Вольфовна 1886
  Всего в вагоне 20 человек 6 семей

  Вагоный список № 37

  Лейдер Герш Хаимович 1879
  -//- Сара -//- 1880
  -//- Берю Герасимовна 1927
  -//- Фани -//- 1922
  -//- Аника -//- 1935
  -//- Роза Хаймовна 1889
  Давидян Мария Ивановна 1880
  -//- Александр Радыка Викторов. 1934
  Давидян …. ?
  Долинская Мария Васильевна 1880
  -//- Радыка Викторовна 1934
  Берчу Валерия Петровна 1908
  -//- Аурель Мигаевич 1928
  -//- Корней -//- 1940
  -//- Вирджиня -//- 1930
  Фельдгамер Маркус Саламонович 1901
  Порако Мигай Васильевич 1887
  -//- Мария Михаловна 1925
  -//- Василий -//- 1918
  -//- Прасковия Тодоровна 1922
  -//- Равка Михайловн. 1922
  Вайс Михаил Лазаревич 1898
  -//- Дора Израиловна 1910
  -//- Лазарь Михайлович 1933
  -//- Лие -//- 1938
  Капель Роза Аврамовна 1909
  -//- Домника Петровна 1936
  Всего в вагоне 27 человек 8 семей

  Вагонный список № 38

  Гертенфельд Соломон Хаимович 1891
  -//- Нети Гермоновна 1903
  -//- Эльфрида Саламоновна 1926
  Эндлер Ливиня Берковна 1877
  Богданюк Кассандра Тодоровна 1886
  -//- Дмитрий Ильич 1883
  Борча Елеонора Дмитриевна 1913
  -//- Мария Васильевна 1933
  -//- Ливия м 1935
  -//- Нумытор -//- 1937
  Чеботарь Георги Иванович 1885
  -//- Савета Петровна 1893
  -//- Варвара Георгиевна 1923
  -//- Василий -//- 1936
  Попеску Илья Иванович 1911
  -//- Анна 1881
  Генчи Илья Петрович 1874
  -//- Василина Флоровна 1884
  Бока Мария Тодоровна 1895
  -//- Ульяна -//- 1928
  -//- Лазарь 1934
  -//- Георгина 1930
  -//- Аурола 1927
  Мозирюк Мария Николаевна 1918
  -//- Орыся Юльянв.1939
  -//- Мария Иосифовна 1921
  Могилевская Стефания Виктор. 1899
  -//- Драгуш Дмитриевич 1929
  Генги Аурих Ильич
  Всего в вагоне 29 человек 10 семей


  С уважением, Наталия.
  Наверх

  Тата Чиж
  Начинающий

  Откуда: Екатеринбург
  Всего сообщений: 38
  Рейтинг пользователя: 6

  [Ссылка на это сообщение]

  Дата регистрации на форуме:
  6 нояб. 2008 Профиль | Игнорировать автора
  NEW! Сообщение отправлено: 12 октября 2009 16:52
  Повагонный список № 39

  Борча Сидор Иванович 1870
  -//- Климентина Дмитриевна 1873
  -//- Лукерья -//- 1898
  -//- Екатерина -//- 1902
  Костынян Фрузина Константиновна 1905
  -//- Веорика Назаровна 1925
  -//- Раду Назаровна 1938
  Лонгуляк Прасковья Тодоровна 1903
  -//- Леонтина -//- 1934
  -//- Левко Ануфриевич 1936
  -//- Веориль -//- 1940
  Шурбан Максим Тодорович 1888
  -//- Александра -//- 1891
  -//- Георгий Максим. 1927
  -//- Минодора -//- 1925
  -//- Анна -//- 1924
  Доскалюк Дмитрий Стефанов. 1884
  -//- Магдалина -//- 1887
  -//- Тодор Дмитр 1922
  -//- Анна -//- 1927
  Безиян Тодосий Семенович 1899
  -//- Анна Тодосьевна 1924
  -//- Георгий -//- 1925
  -//- Мария -//- 1927
  -//- Салка -//- 1937
  Тудон Агафья Корнеевна 1900
  -//- Аргарита -//- 1926
  -//- Климентина -//- 1929
  Никифорюк Александр Иванович 1896
  -//- Наталья Дмитриевна 1901
  -//- Елена Александровна 1925
  -//- Анина -//- 1927
  -//- Александра -//- 1929
  Всего в вагоне 33 челов. 8 семей.


  С уважением, Наталия.
  Наверх

  Тата Чиж
  Начинающий

  Откуда: Екатеринбург
  Всего сообщений: 38
  Рейтинг пользователя: 6

  [Ссылка на это сообщение]

  Дата регистрации на форуме:
  6 нояб. 2008 Профиль | Игнорировать автора
  NEW! Сообщение отправлено: 14 октября 2009 16:27
  Повагонный список № 40

  Вельт Леон Самойлович 1887
  -//- Леонользина Гершковна 1895
  -//- Герта Леоновна 1920
  -//- Ионас Лезерович 1914
  Друкман Майер Айзикович 1894
  -//- Анна Андреевна 1892
  -//- Зигфрид Майорович 1929
  -//- Гертруда -//- 1930
  Цагилер Антонида Хаимов. 1889
  Маулер Исаак Гершкович 1871
  -//- Черна Давидовна 1882
  -//- Берта Исааковна 1910
  -//- Мали Моисеевна 1903
  -//- Манфред Иосифович 1931
  Телингаус Сара Срулевна 1877
  Ивасюк Николай Петрович 1908
  -//- Петр Иванович 76 лет
  -//- Совета Петровна 71 год
  -//- Елена Николаевна 1907
  -//- Домника Петровна 1900
  Долинская Мария Ивановна 1895
  -//- Евгения Гершковна 1922
  -//- Аркадий Георгиевич 1927
  -//- Елена -//- 1932
  -//- Михаил -//- 1941
  Продан Мария Шлемовна 1907
  -//- Екатерина Селиверстов. 1931
  Одинский Теодор Дмитриевич 1878
  -//- Агафья Михайловна 53 год.
  Всего в вагоне 30 человек 9 семей.

  Повагонный список № 41

  Миронюк Ирина Георгиевна 1840
  -//- Мирча Ивановна 1937
  Слюсарь Нина Андреевна 1903
  -//- Мирон Петрович 1935
  -//- Владимир -//- 1930
  Голус Ионна Ильинична 1890
  Костынян Мария Михайловна 1898
  -//- Прасковия Георгиевна 1928
  -//- Михаил -//- 1925
  -//- Аркадии -//- 1930
  -//- Илья -//- 1936
  -//- Александра -//- 1938
  -//- Виктория -//- 1924
  -//- Мария -//- 1923
  Витюк Иона Комтовна 1903
  -//- Мария Васильевна 1927
  -//- Елена -//- 1929
  -//- Василина -//- 1931
  -//- Георгий -//- 1938
  -//- Георика -//- 1940
  Поройко Тодор Васильевич 1891
  -//- Поройко Елена Иванов. 1890
  Мосиян Мария Ивановна 1901
  -//- Георгий Тодорович 1925
  -//- Мария -//- 1924
  Всего в вагоне 25 человек 6 семей

  Повагонный список № 42

  Поладюк Семен Алексеевич 1880
  -//- Анна Васильевна 1900
  -//- Домника Семеновна 1929
  Кардабан Адам Иванович 1887
  -//- Михайлина Дмитр. 1896
  -//- Лидия Адамовна 1924
  -//- Клавдия -//- 1930
  -//- Мирча -//- 1925
  Бендас Зинович Стефановна 1879
  -//- Илис Георгиевич 1918
  Фрейнша Рогина Зисовна 1884
  -//- Арел Моисеевич 1913
  -//- Цюпюра -//- 1906
  -//- Мелита -//- 1935
  Бартфельд Малай Берловн. 1884
  Бергер Хаим Абрамович 1890
  Лебель Нахман Вольфович 1872
  -//- Эмма Абрамовна 1883
  -//- Альфред Нахманович 1920
  Всего в вагоне 19 человек 7 семей

  Повагонный список № 43

  Кирмаер Клара Янтиловна 1885
  -//- Роза -//- 1908
  -//- Сали -//- 1915
  Осипов Родион Петрович 1873
  -//- Фекла -//- 1876
  -//- Евдокия Родионовна 1921
  Гаина Танасий Александрови.1887
  -//- Екатерина Георгиевна 1893
  -//- Олимпия Танасьевна 1924
  -//- Виктор -//- 1927
  -//- Домника -//- 1929
  -//- Георгий -//- 1918
  Рубингер Роза Фраимовна 1886
  Оларь Зельфира Флоровна 1896
  -//- Константин Георгиевич 1927
  -//- Драгуш -//- 1931
  -//- Иван -//- 1937
  Зоня Елена Васильевна
  Рубингер Тести Шмилевн. 1899
  -//- Анна Ароновна 1916
  Всего в вагоне 20 человек 7 семей

  Повагонный список № 44

  Герман Елена Владиславовна 1924
  Татуличь Мария Ивановна 1923
  Каспрек Анна Мигаивна 1921
  Мельничук Павлина Тодоровна 1927
  Константинович Мария Николавна 1924
  Юрковская Мария Федоровна 1919
  -//- Елена -//-
  Возняк Анна Петровна 1923
  Калинчук Васса Гавриловна 1923
  Попечельник Анна Степановна 1924
  Гренчук Анна Васильевна 1924
  Цыбенер Этти Хаимовна 1910
  Москалюк Мария Ивановна 1914
  Божеско Мария Флоровна 1900
  Фрунзе Елена Васильевна 1922
  Вололщук Мария Павловна

  Posted 28 Oct 2015 at 10:33
 22. chiselita vasile wrote:

  Familia bunelului meu, despre care am scris mai sus, se afla in lista vagonului nr.16, la numele Loghin Vasilin Paraftilov,1895 (bine inteles, cu caractere rusesti, cu numele schimonosit de perceptia soldatului ocupant, care inregistra oamenii adusi la vagoane ca animalele)

  Posted 28 Oct 2015 at 10:41

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *